söndag 11 november 2012

Munka-Ljungby- Å/K IBS 2-7

Munka-Ljungby- Å/K IBS 2-7 (0-2, 0-1, 2-4)

Glada pågar!
I dag var det fars dag och samtidigt match i innebandy. Efter mycket bra träningar i veckan var humöret på topp inför avresan till Munka-Ljungby. Kanske kunde man önska en fars dags present till idag och i så fall en 100% arbetsinsats  tre hela perioder?

1 Perioden:
Det börjar bra, samtliga killar är på tårna och vi vaskar fram chanser omgående. Vi bryter allt som oftast Munkas uppspel och är blixtsnabba i omställningarna. Det är Munka som skapar den första riktiga målchansen. Simon räddar ett skott, men bollen glider sakta mot mål och ca två cm innan den ska passera mållinjen lyckas Viktor E slå undan den, Puh det var nära men inget mål. I stället börjar vi lägga allt mer av spelet i Munkas zon. Danne H skickar i väg ett lågt skott. Emil J dyker in framför med klubban i golvet och styr otagbart in 1-0 när klockan står på 8:48. Vi fortsätter att kämpa som hungriga vilddjur. Det märks att vår fysträning har börjar att ge resultat. Vi vinner närkamper över hela planen och Munka har nu svårt att komma ur sin egen zon. Lite trötta slår dom till slut en lite dålig passning som Danne H snappar upp. Sen sätter han full fart mot mål och inget kan hindra honom från att dra in 2-0. Klockan står på 12:05 och vi bara myser. Detta ser ut att bli en bra dag.

Första femman lägger upp taktiken
2 Perioden:
Vi fortsätter som vi började matchen. Vi jagar Munkas stackars backar så dom blir helt nervösa. Speciellt första femman spelar ett helt gudomligt försvarsspel och kontrar gång på gång. Det känns väldigt stabilt trots att Munka får ett mål bortdömt för slag. Det var nog rätt för blåmärket på Olivers knä var 5 cm långt!
Efter detta börjar Munka att krokna. Vårt tempo verkar lite för högt för dom i dag. Adam snurrar friskt i anfallzon och avslutar med att slå bollen i stolpen, Emil J störtar på returen och slår den i stolpen. När sedan en Munkaspelare åker ut för slag får vi chans att spela powerplay. Detta skulle vi ha tränat på i flera veckor med det verkar inte behövas. Endast 37 sekunder senare drar Anton in 4-0 i krysset. Innan periodspausen hinner Danne H även med att lägga ett skott i ribban, men vadå, periodpaus och ledning med 4-0. Nöjd? Jadå!

 Inför slutspurten.
3 Perioden:
Nu får vi inte gå ner oss i tempot utan fortsätta trycka på. Fabian H har lyssnat och snor bollen vid mittlinjen,  sätter full fart mot mål och drar på sig bägge backarna och målvakten. Därefter lägger han en backhand till Viktor F som enkelt kan rulla in 5-0 i öppet mål redan efter 1:56. Tyvärr blir vi lite väl glada över detta och missar totalt i markeringen direkt på tekningen. Lite onödigt kan man tycka men där ser man hur viktigt det är att hålla fokus i varje byte. Men matchen går vidare och bollen går till Viktor F som tar sig fram på kanten och skickar iväg ett ganska löst långskott som letar sig in över en skymd målvakts ben. Där ser man, bara man träffar mål så kan bollen gå in. Munka tar nu time-out och försöker sig på en slutlig forcering. Direkt efter time-outen snor Viktor bollen igen, trampar rakt mot mål och denna gången är skottet betydligt hårdare.     Målisen har inte en chans och Vikter gör sitt tredje mål för dagen. Hatten av för honom, 6-1 och matchen är givetvis vunnen. Vi tillåter Munka att göra ett mål till innan Mackan trampar runt sin försvarare och fastställer slutresultatet till 7-2 med ett mäktigt skott intill stolpen. Nja så hårt var det väl inte men återigen, när man träffar mål finns det en chans att bollen går in.

Vi fick en fars dags present av våra grabbarna i dag. 100% Arbetsinsats i tre perioder. Tack killar! Det är så roligt att se att vår tunga träning börjar ge resultat. Idag vann vi minst 80% av alla närkamper på planen, spelade med tålamod och när chanserna dök upp gick vi rakt på mål. En underbart väl genomförd match! 
I kväll kan vi alla lägga oss med att leende på läpparna.

Mats & Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar